Campagneacties

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zijn begonnen. De politieke partijen gebruiken de zomermaanden om hun verkiezingsprogramma te schrijven. Sport levert maatschappelijk veel op en daarom hebben NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten in juni ter inspiratie de e-zines ‘Investeren en meedoen’ en ‘Bouwstenen voor sportbeleid’ gestuurd.

Overal in het land ontstaan sportcampagneteams om gemeenteraden te inspireren sport als belangrijk speerpunt in de verkiezingsprogramma’s op te nemen. Zo hebben  Jan Willem van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB), Erik Gerritsen (directeur KNHB) en Maurits Hendriks (technisch directeur NOC*NSF) in hun eigen woonplaats de e-zine Investeren en meedoen aan de gemeenteraad aangeboden.   

Check hier de handleiding om als sportclub hier ook mee aan de slag te gaan.

>> Erik Gerritsen, directeur KNHB, biedt e-zine aan in Amsterdam 

>> Jan Dirk van der Zee, directeur KNVB, biedt e-zine aan in Amersfoort

Sportvisserij Nederland bevraagt  politici en Haagse sportvissers over hoe zij denken over de belangrijkste sportvisthema’s. Filmpje

Kalender

Vind er in jouw gemeente ook een sportdebat of andere campagneactiviteit plaats laat het ons weten door te mailen dan plaatsen wij dit in deze kalender.

Datum Gemeente Activiteit Meer informatie/programma